PROJECTES

Celler a Toro (Zamora)

En Clide hem dissenyat i executat el projecte industrial de les instal·lacions mecàniques d'aire condicionat per a la Bodega Valbusenda a Toro (Zamora).

 

El disseny és de l'Arquitecte D. Leocadio Peláez Franco. Es va inaugurar al desembre de 2008 i ocupa una superfície de 6.000 m2. Consta a més de dues plantes, la planta baixa s'ha reservat per a realitzar les tasques pròpies d'un celler, mentre que des de la planta superior els visitants podran recórrer les instal·lacions per conèixer el procés d'elaboració del vi, però sense interferir en el treball dels operaris de l'empresa, per la qual cosa podrà visitar durant tot l'any, fins i tot durant la campanya de verema.

 

Les dependències per a la producció de vi estan dotades amb l'última tecnologia d'equipament i control, tant a la sala de bótes com a sala d'elaboració, sala d'ampolles i expedició. Disposa de 430 bótes de roure francès i americà, i la capacitat de producció màxima del celler és de 750.000 litres i emmagatzemar un màxim de 400.000 litres.

Climatització: Sistemes instal·lats

1/1
Producció

El sistema de producció d'aigua freda i calenta s'ha realitzat amb unitats bomba de calor de cicle reversible, que subministren unitàriament 167 kW en fred i calor incorporant dipòsit d'inèrcia i grup hidràulic.

 

S'ha dissenyat un sistema a 4 tubs per produir simultàniament fred a -8ºC i calor a 40ºC (aquestes condicions l'usuari les pot modificar, en funció de la temporada i processos que vulgui fer) que es mantenen constants en cada col·lector d'impulsió.

 

Amb aquest sistema depenent de les necessitats dels processos d'elaboració en l'any, es pot subministrar fred i calor la major part de l'any, tot fred o tot calor.

1/1
Control de la Fermentació i Estabilització

El most produït s'incorpora als dipòsits de doble serpentí, en els quals el nostre sistema de climatització controla la temperatura màxima de fermentació entre 29ºC i 30ºC. A punta de serpentí es té aigua freda i calenta i en funció de la consigna de temperatura obre el circuit de fred o el circuit de calor per donar pas als serpentines.

 

L'aigua circula per un anell tancat que actua com a col·lector secundari pel qual es transporta l'aigua glicolada a entre -5ºC i 5ºC en l'anell de fred i 35ºC a 45ºC en l'anell de calor. El control es realitza amb sonda de temperatura immersa i 4 vàlvules de solenoide de tancament estanc.

 

L'aigua que circula pel secundari és bombejada per grups motobombes doble incorporant variador de freqüència per mantenir la pressió màxima de l'anell de repartiment quan tanquen o no s'està treballant amb els dipòsits.

El control de la instal·lació és de tipus centralitzat per ordinador amb pantalla que incorpora els gràfics de l'esquema de principi, reflectint tots els dipòsits dels que llegirem la seva temperatura interior, les bombes d'aigua, el dipòsit d'inèrcia, els grups frigorífics, etc.

 

Des de la pantalla de l'ordinador l'usuari pot realitzar totes les tasques de control de temperatura que necessiti per controlar els processos de fermentació o estabilització i en cada un diferents temperatures.

1/1
Barriques, Embotellat i Expedició

Aquest sistema dura tot l'any i s'intenta mantenir unes condicions de temperatura i humitat:

  • Sala Barriques: És la sala més important i en què es controlen dos paràmetres, la temperatura i la humitat que han de ser mantingudes a 18ºC amb el 75% d'HR. En aquesta zona tractarem l'aire ambient amb un climatitzador d'intempèrie, amb secció de free-cooling, secció de filtres estàndard, bateria de fred i bateria de calor, secció d'humectació per vapor. Aquest sistema d'humectació el considerem com més adequat i té l'avantatge d'evitar legionel·la i elimina tot tipus de bacteris de l'aigua i finalment la secció d'impulsió.
     

L'aire tractat en el climatitzador es transporta per una xarxa de conductes de xapa d'acer galvanitzada fins a les unitats terminals toveres de llarg abast.

El retorn a nivell de sòl mitjançant reixetes integrades en el disseny de la sala. El control serà centralitzat permet l'actuar sobre les condicions i components del climatitzador.

 

  • Sala criança en ampolles i Nau d'emmagatzematge de Producte acabat: Les seves condicions de temperatura han de ser mantingudes a 18ºC, sense control d'humitat ambiental. El sistema adoptat és idèntic al de sala de barriques sense control d'humitat i la resta de les seves instal·lacions i elements d'impulsió són idèntics, per funcionalitat i disseny del conjunt del Celler.

 

  • Sala d'embotellament: És la sala més estàndard, consta d'un climatitzador de baixa silueta sense free-cooling amb presa d'aire exterior difusió amb difusors rotacionals i el seu control de temperatura amb el sistema de gestió centralitzat actuant sobre vàlvules de tres vies en bateries d'aigua freda i calenta.

1/1
Oficines i Salons

Per a aquestes zones i de forma independent a la resta del celler s'adopta un sistema flexible i amb la possibilitat de consumir elèctricament el que es demanda energèticament, és a dir adoptem el sistema de refrigerant variable amb tecnologia inverter.

 

Les unitats evaporadores de fals sostre o cassets vistos segons disseny arquitectònic de les zones.

1/1
Control Centralitzat

Per al control de tots els processos de fermentació, emmagatzematge, embotellat i expedició s'ha instal·lat un sistema de control centralitzat per ordinador i monitoritzat en tots els seus processos permetent en temps real analitzar i actuar sobre qualsevol part de la instal·lació. És d'arquitectura oberta i amb grans possibilitats d'ampliar reduir i actualitzar segons l'evolució en el conjunt de les instal·lacions de presents a l'edifici.

1/6

Nau de Peixos Mercamadrid (Madrid)

Execució de Projecte d'Instal·lació de refrigeració per Sistema Evaporatiu.

Suport de Refredadores i Recuperació d'energia mitjançant gel residual de llocs. Garantim una gestió eficient de les instal·lacions, així com els seus estalvis energètics. Capaços de realitzar i prestar el millor servei independentment de la complexitat.

1/5

Parc de Bombers Nº7 (Madrid)

Execució de Projecte amb geotèrmia d'Instal·lació de climatització, ACS i solar tèrmica amb aprofitament de calor residual per a calefacció amb radiadors.

1/2

Parc de Bombers Nº1 (Madrid)

Execució de Projecte amb Sistema de Aerotermia, Instal·lació de climatització i sòl refrescant, ACS i solar tèrmica amb aprofitament de calor residual per a calefacció amb terra radiant.
Logotipo_CLIDE_+_Descripción.jpg

SERVEIS

Logotipo_CLIDEMAN_+_Descripción.jpg

ÍNDEX

© 2020 per CLIDE. Tots els drets reservats. GRUPO CALOT.

  • Instagram CLIDE
  • LinkedIn CLIDE